Home Landelijke radio SMON krijgt zendtijd voor moslims op publieke omroep

SMON krijgt zendtijd voor moslims op publieke omroep


De SMON (Stichting Moslim Omroep Nederland) krijgt de komende tijd de zendtijd bij de publieke omroep die beschikbaar is voor moslims. Dat heeft het Commissariaat voor de Media (CvdM) bekendgemaakt. Voor kerkgenootschappen en zogenoemde genootschappen op geestelijke grondslag is zendtijd. De hoeveelheid uren die jaarlijks voor deze 2.42-omroepen gezamenlijk beschikbaar is, bedraagt 1057 uur voor radio en 351 uur voor televisie.

“De aanvragen van de Stichting Moslimomroep (SMO) en de Stichting Verenigde Moslimomroep (VMO) worden afgewezen”, meldt het CvdM.

“Alle drie de aanvragers kunnen representatief worden geacht voor de hoofdstroming Islam. De VMO heeft de kleinste achterban en valt daarmee af. Ten aanzien van de SMO en de SMON valt niet goed objectief vast te stellen welke van de twee de grootste achterban heeft. Naar het oordeel van het Commissariaat biedt de SMON de meeste garanties dat naast de eerste generatie moslims ook de tweede en derde generatie als doelgroep worden betrokken in het publieke bestel.”