SLAM! en NPO 3FM zenden vanmiddag tussen 17:00 en 18:00 uur beiden het nieuwe album van Avicii integraal uit. De zenders staan een uur lang in het teken van het nieuwe werk van de Zweedse dj die vorig jaar overleed. De jongerenstations willen daarmee een eerbetoon geven aan Avicii.

Vanmiddag om 17.00 uur komt het nieuwe album van Avicii uit. Werk waar de Zweedse dj voor zijn dood aan heeft gewerkt en dat nu postuum door zijn ouders wordt uitgebracht. TIM, zoals het album heet, is vernoemd naar Avicii’s echte naam Tim Bergling.

3FM en SLAM

Op 3FM is vanmiddag, naast de twaalf nieuwe nummers, ook Laidback Luke te horen. De Nederlandse dj geeft uitleg over het nieuwe werk van Avicii. Luke stond aan de wieg van de carrière van de Zweed. Ook muziekjournalist Mark van den Berg is te gast in de middagshow op 3FM. Hij vertelt er over de conferentie op Ibiza van afgelopen week, waar de vader van Avicii een presentatie hield.

SLAM! houdt het bij alleen de muziek van Avicii: de zender zendt de twaalf nieuwe tracks achter elkaar uit. “Vandaag vieren wij de release van het nieuwe album van Avicii. Je merkt dat er veel emotie in zijn muziek zit. We delen dit graag als eerste met onze luisteraars”, vertelt Anton van Lieshout, stationmanager van SLAM.

Grootheid

Voor 3FM-dj Rámon Verkoeijen was Avicii een grootheid: “Hij is misschien wel de beste producer van onze generatie. Hij is de man van de melodieën, waarbij de ene melodie nog simpeler voelt dan de ander, maar tot in details perfect uitgevoerd. Ik ben benieuwd of we de Avicii-sound in dit nieuwe album kunnen herkennen, aangezien hij zelf niet de laatste details heeft kunnen uitvoeren.”

Foto: Michel Schnater | NPO

Vorig artikelWaarom personalities op de radio zo belangrijk (kunnen) zijn
Volgend artikelJaap Brienen wekelijks op Sublime