Home Landelijke radio Sky Radio voert ‘muziekgarantie’ weer in

Sky Radio voert ‘muziekgarantie’ weer in


Sky Radio voert de 'muziekgarantie', waarbij een plaat tijdens een werkdag slechts één keer te horen is, opnieuw in. Het station doet dat ditmaal onder de noemer 'No Repeat Workday'.

 

In 2006 voerde Sky Radio de 'muziekgarantie' voor het eerst in. Tussen 9:00 en 17:00 uur werd er nooit een dubbele plaat gedraaid. Hier kwam toen kritiek op van RTL FM, omdat die eenzelfde format al eerder hadden ingevoerd.

 

Twee jaar later liet Sky Radio de muziekgarantie weer los. "Een garantie is bij ons ook een 100 procent garantie en die belofte kunnen we niet meer volledig waarmaken. Daarom is de garantie alleen voor de actuele hits die populair zijn onder onze luisteraars, losgelaten", zei het station daar toen over.

 

Nu kiest Sky Radio dus toch weer voor de muziekgarantie de zender verkoopt het als iets nieuws. "Een unieke stap, want geen andere radiozender in Nederland geeft deze harde garantie af", schrijft Sky in een persbericht.

 

"Wekelijks luisteren ruim 3,5 miljoen Nederlanders op het werk naar de radio. Uit onderzoek blijkt dat mensen juist dáár meer variatie willen. Daarom hebben we besloten vanaf maandag deze unieke garantie af te geven" zegt algemeen directeur Ab Trik over de 'muziekgarantie'. We merken dat de actuele hits van artiesten als Adele en Bruno Mars in korte tijd net zo populair zijn als klassiekers van Madonna of Phil Collins."

Vorig artikelLindo Duvall, Rob Stenders en Jeroen Latijnhouwers op Kermis FM
Volgend artikelNCRV maakt programma over de dood op Radio 1