Home Landelijke radio NCRV maakt programma over de dood op Radio 1

NCRV maakt programma over de dood op Radio 1


Radio 1 krijgt een In Memoriam. Morgen is het programma '4 het leven' te horen op Radio 1. In dit experimentele radioprogramma staan vier bijzondere levens van onlangs overleden mensen centraal. Het programma wordt uitgezonden in het Radiolab, een proeftuin voor nieuwe programma's, is 4 Het Leven drie keer te horen. De presentatie is in handen van Ghislaine Plag.

In vier verschillende radio-vormen (een vertelling, een gesprek, een profiel en een gedicht) laat 4 Het Leven horen hoe bijzonder het leven van deze mensen was. Met de anekdotes en verhalen van mensen die hen goed gekend hebben. Om ervan te leren en om het leven te vieren.

In de eerste uitzending staan de vier overledenen centraal: Jan Fokke Agema, ook wel 'Mister Deltawerken' genoemd. Jan van Waveren, de man die de kamermuziek in Nederland groot heeft gemaakt. Topcrimineel Stanley Hillis, die in februari van dit jaar door zijn criminele vrienden werd omgebracht. En actrice Elizabeth Taylor.

Er zijn morgenavond ook vier andere programma's te horen in het lab. 'Je bent wat je eet' (BNN): vanuit de keuken van Antoinette Hertsenberg presenteert Simone Wijnands het programma waarbij thema van gesprek de relatie met eten is. 'Wat vinden ze eigenlijk van me' (AVRO) is een programma van Art Rooijakkers. Hij interviewt D66-leider Alexander Pechtold aan de hand van tweets, blogs en Facebookposts.

'Dit is Radio 1' (TROS) is een radiocollage met hoogtepunten en opvallende fragmenten van de week op Radio 1. In 'Groene Vogels' (VPRO). gaat een verslaggever op zoek naar antwoorden op kindervragen, die niet zo snel te beantwoorden zijn. "Wat is nodig om weer op dag 1 te kunnen beginnen?" De vraag of we niet een nieuw tijdperk kunnen beginnen staat centraal in dit programma.