Home Landelijke radio Sky Radio verwerft enige landelijke FM-pakket in Denemarken

Sky Radio verwerft enige landelijke FM-pakket in Denemarken

Sky Radio zal binnenkort overal in Denemarken via de ether te horen zijn. Bij een veiling van FM frequenties heeft het radiostation vanmiddag het eerste en enige landelijke FM pakket verworven voor een periode van 8 jaar. Het pakket kent wel een restrictie. Er moet per jaar duizend uur aan nieuws worden uitgezonden.

De veiling van etherfrequenties vond plaats in Kopenhagen en werd druk bezocht. Naast Sky Radio was ook het Nederlandse Talpa Radio van John de Mol vertegenwoordigd. Talpa Radio verwierf een regionaal FM pakket.

Het is voor het eerst in de Deense geschiedenis dat er landelijke commerciële radio op FM te horen zal zijn in de ether.

De veiling van etherfrequenties werd rechtstreeks uitgezonden door de Deense TV zender TV2 en is op dit moment hét nieuws in Denemarken.

Sky Radio is al sinds 1988 via de kabel te beluisteren in Denemarken en is met een eigen Deense ‘Sky Radio versie’ inmiddels uitgegroeid tot één van de best beluisterde radiostations. Met een landelijke FM etherdekking gaat Sky Radio in Denemarken voor het marktleiderschap.