Home Landelijke radio Sky Radio houdt online muziekonderzoek onder luisteraars

Sky Radio houdt online muziekonderzoek onder luisteraars

Om te onderzoeken welke muziek de luisteraars leuk vinden, houdt Sky Radio vanaf vandaag een online muziekonderzoek. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website en worden periodiek uitgenodigd om deel te nemen aan het muziekonderzoek. Men krijgt via internet een aantal muziekfragmenten te horen. Vervolgens wordt hen gevraagd hun waardering te geven over het gehoorde fragment. Als tegenprestatie kunnen de deelnemers cd’s winnen.

“Sky Radio loopt altijd al voorop in het testen van muziek en het onderzoeken van de voorkeur van de luisteraars. We doen al veel telefonische onderzoeken naar muziek. Met dit systeem hebben we een sterke nieuwe tool in handen om nog beter in te spelen op de muzikale wensen van de luisteraar,” aldus directeur Vranz van Maaren.

Sky Radio is echter niet het enige station wat dit doet. “Ook 3FM werkt al jaren met een groot on-line muziekpanel,” zo liet zendercoördinator Florent Luyckx weten. En ook de regionale zender Fresh FM maakt al lange tijd gebruik een soortgelijk systeem op internet.