Home Landelijke radio Sky Radio heeft ontvangstproblemen in Brabant

Sky Radio heeft ontvangstproblemen in Brabant

Muziekzender Sky Radio is in Brabant nog steeds niet goed te ontvangen, dit schrijft het Brabants Dagblad. Sinds de frequentieverdeling in juni is Sky Radio in grote delen van Brabant slecht te horen. Volgens woordvoerder Van Stokkom van Nozema verbetert de ontvangst ‘binnen enkele weken aanzienlijk’.

In juni zijn de nieuwe frequenties voor commercieele radio van start gegaan. Zenders die de komende acht jaar willen uitzenden, moesten een bod uitbrengen. De overheid haalde 323 miljoen euro op met de veiling.

De nieuwe frequentie is volgens woordvoerster Nijssen van Sky Radio niet in heel Nederland hetzelfde. “We zitten tussen de 101.0 en 101.9 FM. Dat betekent dat Sky Radio voor een heldere ontvangst veel meer zendmasten nodig heeft dan toen de zender alleen via 100.7 FM uitzond. En die zendmasten zijn niet beschikbaar.” Dat heeft als gevolg dat Sky Radio niet overal helder doorkomt. Volgens Nijssen wordt er door ether-exploitant Nozema hard gewerkt aan een oplossing voor het probleem. “Tussen Eindhoven en Den Bosch is het al beter, en ook in Tilburg zijn we al beter te horen. Alleen boven Den Bosch is het nog steeds slecht. Er moet daar een grote zendmast komen, maar daar moeten ook faciliteiten voor zijn.” Een opstelpunt voor een zendmast moet minstens vijftig meter hoog zijn. Ook is er een bouwvergunning en een milieuvergunning voor nodig.

Het is volgens Nijssen inmiddels duidelijk dat de onzuivere ontvangst Sky Radio in Brabant luisteraars kost. “Daarom gaat het ons zeer aan het hart dat de problemen opgelost worden.” Nozema is druk bezig met ‘het optimaliseren van zendmasten’.