Home Landelijke radio Sjors Fröhlich: “Ik zal ongetwijfeld tandenknarsend voor de tv zitten”

Sjors Fröhlich: “Ik zal ongetwijfeld tandenknarsend voor de tv zitten”

Zeven zomervakanties offerde hij er voor op, maar dit jaar zal hij er niet bij zijn. In januari besloot Sjors Fröhlich definitief niet mee te gaan als motor-verslaggever van Radio Tour de France. Toch valt het hem zwaar dat hij dit jaar niet bij de wielerronde zal zijn die aankomende zaterdag van start gaat. “Ik zal ongetwijfeld tandenknarsend voor de tv zitten, maar op den duur viel dit niet vol te houden. Jaarlijks hield ik zo’n tien tot twaalf vrije dagen over”, zo zegt de presentator van Stand.nl in de NCRV-gids.

Een definitief afscheid van Radio Tour de France zal het niet worden. “Ik presenteer ik tussen tien en elf in de avond het programma de Avondetappe. Ben ik toch bij de Tour betrokken.” Fröhlich debuteerde achter op de motor in 1998. Toen ging de Tour gebukt onder doping-schandalen. Journalistiek was de ronde wel interessant, maar de meeste volgers hielden er een kater aan over. Voor Fröhlich kwam het hoogtepunt pas in de zes jaren erna. “Ik genoot in 2000 van de drie ritzeges van Erik Dekker en herinner me de winst van Michael Boogerd in de bergetappe naar La Plagne, drie jaar geleden.

Fröhlich zal nu opgevolgd worden door Gio Lippens. Hij zal niet alleen verslag doen voor de radio, maar ook voor flitsen op televisie zorgen.