Home Landelijke radio Sintercity van Radio 538 gaat weer rijden

Sintercity van Radio 538 gaat weer rijden

Het Radio 538 ochtendprogramma Evers Staat Op en Sinterklaas nemen de trein. Morgen en dinsdag reist de Sintercity door het land en luisteraars mogen gratis meereizen in deze speciale trein. Edwin Evers rapporteert die dagen de belevenissen van Sinterklaas Gaston Starreveld en zijn zwarte pieten.

Maandagochtend rijdt de Sintercity van Hilversum, via Utrecht en Gouda, naar Den Haag CS. Aan het einde van de treinreis verzorgt I.O.S. een optreden in de stationshal van Den Haag CS.

Dinsdagochtend rijdt de trein van Hilversum naar Eindhoven, daar treedt Ali B op in de stationshal.

Hoofdpiet Niels van Baarlen en zijn hulppieten delen snoep en cadeaus uit aan de reizigers in de trein en op alle tussengelegen stations. Op maandag verzorgt het dweilorkest ‘De Love Hendels’ de muziek aan boord en dinsdag het dweilorkest ‘De Valleibloazers’. Aan het einde van de ritten treden de Coole Piet & gebroeders Ko op.

Dit is het vijfde jaar dat Evers de Sint het land instuurt. Eerst werd de Sint nog vervoerd per authentieke Engelse dubbeldekker en het jaar daarop met de toenmalige Radio 538 Limousine en Studio on Wheels. Vervolgens reisde de Sinterklaasstoet in de oudste nog rijdende elektrische trein in Nederland. Twee jaar geleden reisde het gezelschap voor het eerst in de enige echte gele Sintercity het land door.

Vorig artikelTake That opent Q-music Top 1000
Volgend artikelWeerman Jan Versteegt stopt bij Radio 2