Home Landelijke radio Simone Walraven krijgt programma op Radio 2

Simone Walraven krijgt programma op Radio 2

Simone Walraven krijgt vanaf september een wekelijks programma op Radio 2. Ze zal op vrijdagavond van 23:00 tot 1:00 uur te horen zijn met 'Simones Songlines' voor de toekomstige fusie-omroep AVROTROS. Het programma komt in de plaats van 'Van Holland' van de EO.

"Simone Walraven reist de wereld af op zoek naar bijzondere muziek en inspirerende verhalen. Naast de Top 2000 classics die ze gaat draaien zullen de muzikale ontdekkingen die ze tijdens haar reizen opdoet een belangrijke rol spelen in haar nieuwe programma", laat Radio 2 weten.

Simone Walraven begon haar carrière op haar vijftiende bij Radio Decibel. Ze maakt in de jaren 80 niet alleen radio, maar ook televisie. Zo was ze te zien in Club Veronica Magazine en het populaire muziekprogramma Countdown. Op Radio 3 maakte ze verschillende programma's voor Veronica op vrijdag. Ook is Walraven actrice, in 1987 is te zien in de film Donna Donna. 

In 1988 verdwijnt Simone Walraven uit de schijnwerpers en vertrekt ze naar Engeland en later naar de VS. Een paar jaar geleden begon ze weer met radio maken op KX Radio. Ook is ze in 2010 te zien is als jurylid in het programma Popstars.

Vorig artikel100% NL neemt Radio 10 over en start in september
Volgend artikelJasper de Vries van Q-music naar Radio 2