Naast het radiocommentaar op NPO Radio 1 bij de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal is het dit WK ook mogelijk om commentator Sierd de Vos te horen bij de wedstrijden. Hiervoor werkt Ziggo Sport samen met Grand Prix Radio om het commentaar te synchroniseren met het tv beeld.

Grand Prix Radio heeft het dit jaar al gedaan tijdens de Formule 1. Nadat Ziggo Sport de tv-rechten verloor aan Viaplay ontwikkelde de internetzender een functionaliteit in haar app waarmee gebruikers het commentaar kunnen synchroniseren met het beeld. Hierdoor konden de fans van Olav Mol hem toch horen bij de Formule 1. Deze functionaliteit wordt nu ingezet door Ziggo bij het WK Voetbal.

Eerst Oranje

De eerste wedstrijd van Oranje staat maandag 21 november om 17:00 uur op het programma. De uitzending op de app begint om 16.30 uur met een voorbeschouwing. Bas van Veenendaal en Jan van Halst, gezichten van Ziggo Sport, nemen die voor hun rekening. Direct na de wedstrijd komen zij ook met een analyse. Na de groepsfase zal Ziggo Sport-commentator Wytse van der Goot ook andere aansprekende WK-wedstrijden verslaan via de Grand Prix Radio-app. Sierd de Vos verzorgt het commentaar bij de finale.

Ziggo kan dit doen omdat ze Official Broadcast Partner zijn geworden van het FIFA WK Voetbal 2022.

Foto: Grand Prix Radio

Vorig artikelWK in Qatar dagelijks op Radio 1
Volgend artikelTop 40 Awards komend jaar in Ahoy