Home Landelijke radio Serious Request – Show Me The Money 24 juni bij 3FM

Serious Request – Show Me The Money 24 juni bij 3FM

3FM staat vrijdag 24 juni nog één maal in het teken van Darfur tijdens ‘3FM Serious Request – Show Me the Money’. De hele dag blikt de zender terug op de week in december 2004 toen Giel, Claudia en Wout samen met de 3FM-luisteraars bijna €916.000,- ophaalden voor de vluchtelingen van Darfur, Soedan. Samen met vertegenwoordigers van het Nederlandse Rode Kruis legt 3FM precies uit hoe het geld wordt besteedt in Darfur.

’s Ochtends is Willem Smit van het Rode Kruis bij ‘GIEL’ te gast. Hij is vertegenwoordiger van het Nederlandse Rode Kruis voor Soedan en is belast met de financiering en logistiek van projecten. Samen met zijn collega Jos Smits begeleiden zij het Serious Request-project in Darfur: de renovatie van een hospitaal in Zalingei in West-Darfur.

Van 9:00 tot 19:00 uur zendt 3FM de ‘Serious Request Top 100’ uit. De lijst van 100 platen waar destijds het meeste geld op is geboden. De presentatie is in handen van Gerard Ekdom, Claudia de Breij, Paul Rabbering en Wouter van der Goes. In deze uitzending rijkt Gerard Ekdom de ‘Gouden Druppel’ uit aan het bedrijf dat het meeste geld heeft ingezameld in december.