Home Landelijke radio Sander van Hoorn nieuwe NOS-correspondent in de Arabische wereld

Sander van Hoorn nieuwe NOS-correspondent in de Arabische wereld


Sander van Hoorn wordt de multimediale correspondent voor NOS Nieuws in de Arabische wereld. Van Hoorn is reeds als correspondent voor de NOS actief in Israël en de Palestijnse gebieden. De 40-jarige Van Hoorn richt zich in zijn nieuwe werkgebied op alle actualiteiten in de regio die zich uitstrekt van Marokko tot Irak en van Syrië tot Jemen, plus de niet-Arabische staat Iran. Nicole le Fever (46), sinds 2006 correspondent van de NOS in het Midden-Oosten, keert deze zomer terug naar Nederland waar zij aan de slag gaat als algemeen verslaggever.

Sander van Hoorn krijgt vanuit Hilversum ondersteuning van een rondreizende verslaggever. Afhankelijk van de actualiteit wordt deze voor een bepaalde periode, variërend van enkele weken tot enkele maanden, in een Arabisch land gestationeerd. Deze vacature wordt in de komende periode ingevuld. Tot het nieuwe team operationeel is, blijft Nicole le Fever de ontwikkelingen in de Arabische wereld voor de NOS volgen. Sander van Hoorn gaat zich in Beiroet (Libanon) vestigen.

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: "De Arabische wereld is volop in beweging en de aanwezigheid van de NOS in die regio is dat ook. Door nieuwe accenten te leggen hopen we nog beter in te kunnen spelen op de actuele ontwikkelingen. Ik ben blij dat Nicole en Sander, die de afgelopen jaren verslag hebben gedaan van alle grote nieuwsgebeurtenissen in respectievelijk het Midden-Oosten en Israël, hun kennis en ervaring voor de NOS blijven inzetten in hun nieuwe functies."

Vorig artikelOpruimen brokstukken zendmast Smilde duurt nog 3 tot 4 weken
Volgend artikelKasper Kooij vaste presentator Avondspits op Radio 1