Home Landelijke radio Sander Lantinga: “ook Giel Beelen in het Glazen Huis”

Sander Lantinga: “ook Giel Beelen in het Glazen Huis”

Sander Lantinga verwacht dat Giel Beelen weer in het Glazen Huis gaat tijdens 3FM Serious Request. "Hij is dit jaar weer verkiesbaar, dus ik denk wel dat hij er ook in gaat", zo zei 3FM-dj Lantinga. Giel zat al vaak in het Glazen Huis tussen kerst en oud & nieuw, maar sloeg vorig jaar over. Hij vond dat het niet-eten teveel een aanslag was op zijn lichaam. "Je bent echt van slag. Dat je tijdens de kerst niet normaal kan eten maakt me niet uit, maar je bent echt een maand bezig weer een beetje normaal te worden qua eten." Ook zijn toenmalige vriendin was daar niet blij mee. Daar kwam nog bij dat de ochtend-dj niet mocht roken in het huis, wat hem erg tegen stond.

De komende weken wordt er elke maandag één van de drie Glazen Huis bewoners bekend gemaakt. Dit gebeurt in het programma van de desbetreffende dj en hij moet op dat moment sleutels, telefoon en geld inleveren en wordt op de vlucht gejaagd. Verdreven van huis en studio leeft hij 24 uur als vluchteling zonder zekerheid, zonder veiligheid. Gisteren overkwam dat Coen Swijnenberg.

Hij moest naar Doornspijk in Gelderland. "Vanaf daar ben ik lopend en per fiets terug gekomen naar de studio waar ik op tijd was om vanmiddag het programma weer te doen. Dit om het idee te krijgen hoe een vluchteling leeft. Het was een heftig tochtje, met name vannacht werd ik door de kou (-5) goed uit m'n slaap gehouden. Maar het blijft natuurlijk niets vergeleken met het leven van een echte vluchteling", aldus Coen.

3FM Serious Request vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december. Drie dj’s zamelen vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Juist vanwege dat doel worden de dj's op de vlucht gejaagd om te weten hoe het is als vluchteling.