Na de eerste editie van 3FM Serious Request: Lifeline vorig jaar, ziet Sander Hoogendoorn nog veel verbeterpunten voor het vernieuwde radio-evenement. “Het moet dit jaar sowieso beter”, zegt de 3FM-dj in gesprek met NU.nl. “We waren ons bij de vorige editie heel bewust van het feit dat we iets compleet nieuws maakten.”

3FM nam vorig jaar afscheid van het Glazen Huis. In plaats daarvan liepen drie dj-duo’s drie verschillende wandelroutes, met als finishlocatie TivoliVredenburg in Utrecht. Voor de komende editie is gekozen voor één wandelroute: van Goes naar Groningen. Ook is er maar één goed doel, in plaats van drie. “Dat is al veel duidelijker”, vindt Sander. “Op die manier gaan we sowieso meer impact hebben.”

Meer animo

Met één duidelijke route hoopt Sander ook op meer animo van de luisteraars. “We hopen dat er op de route van alles gaat gebeuren, dat mensen in actie willen komen. Zeker omdat het voor luisteraars nu veel duidelijker wordt waar we langs gaan komen.”

De opbrengst vindt hij daarbij van ondergeschikt belang. “Ik probeer niet zo sterk naar dat bedrag te kijken. Belangrijker vind ik hoe het heeft geklonken op de radio, hoe luisteraars werden betrokken. We willen er alles aan doen om mooie doelen onder de aandacht te brengen. Maar uiteraard gaan we voor de hoogst mogelijke opbrengst voor het Rode Kruis.”

Zendermanager Sharid Alles van 3FM erkende onlangs dat er fouten zijn gemaakt bij de Lifeline. “We hebben een mooie blauwdruk neergezet, maar ik wilde ook dat we veel te veel communiceerden in één keer. Dat is een fout geweest.”

Foto: Kasper van Steveninck | BNNVARA