Home Landelijke radio NPO Radio 1 Xander van der Wulp zet podcast Max van Weezel voort

Xander van der Wulp zet podcast Max van Weezel voort

Xander van der Wulp (NOS) zet de politieke podcast ‘De Stemming’ voort met Joost Vullings (EenVandaag). De parlementaire journalist neemt daarmee de plek in van zijn overleden collega Max van Weezel.

De titel van de podcast voor NPO Radio 1 wordt ‘De Stemming van Vullings en Van der Wulp’. De eerste aflevering verschijnt vandaag.

Max van Weezel

Het is een doorstart van de succesvolle podcast De Stemming van Vullings en Van Weezel. Parlementair journalist Van Weezel overleed in april. Het leek Max van Weezel een mooi idee als de podcast waarvoor hij gepionierd had, zou worden voortgezet.

Joost Vullings en Xander van der Wulp zijn Haagse radiojournalisten die aan elkaar gewaagd zijn, meldt de NOS. “Ze zijn rasvertellers en geliefde gasten in talkshows. In de podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp nemen ze op een aansprekende manier de politieke week door en analyseren ze de politieke verrichtingen van regering en parlement.”

In de geest van Max van Weezel bevat elke podcastaflevering de rubriek ‘Het Haagse geheugen’, waarin de actualiteit van de politiek wordt gespiegeld aan een moment uit de parlementaire historie.

Foto: NOS