Home Landelijke radio S.G. Willem van Oranje wint 538 School Award

S.G. Willem van Oranje wint 538 School Award

Scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland heeft de Radio 538 School Award gewonen. De leerlingen van de school namen de Award in ontvangst tijdens het ‘School Award Gala’ in discotheek Brothers in Bunnik. De school wint een schoolfeest met diverse artiesten en de 538 dj’s.
De vier genomineerde scholen zijn afgelopen week door dj Frank Dane, Eigen Huis en Tuin-styliste Corine Boon en het  check out team bezocht en beoordeeld op diverse onderdelen. Zo moesten de leerlingen allemaal in het wit gekleed naar school komen en creatief aan de slag met de kleuren van Radio 538 en uitingen van de Luchtmacht.

"Alle scholen hebben er een super spektakel van gemaakt, ieder bezoek was een groot feest", zegt Frank Dane. "Het was verschrikkelijk moeilijk, maar de leerlingen van ‘De Willem’ hebben gewonnen omdat zij de opdrachten perfect hebben uitgevoerd en het meest creatief waren. De ontvangst met acht tractoren, 80 scooters, vuurwerk en confetti maakte veel indruk. Ook de witte duiven, de vijf bruiden en de tekening zo groot als de aula waren fantastisch!"

De actie kwam onlangs nog in het nieuws omdat een sportvliegtuigje een noodlanding moest maken in een weiland aan de Groeneweg in Oud-Beijerland. De stuntvlieger uit Raamsdonksveer was in de lucht voor de actie toen zijn toestel door onbekende oorzaak in brand vloog. De piloot maakte een noodlanding en bleef ongedeerd. De piloot was een ouder van een van de leerlingen van de winnende school.

Vorig jaar won het Adelbert College in Wassenaar. Het Bogerman College in Sneek was de winnaar in 2006.