Home Landelijke radio Ruuddewild.nl redactie minimaal tot maandag thuis

Ruuddewild.nl redactie minimaal tot maandag thuis

3FM-dj Ruud de Wild en zijn medepresentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer hebben besloten minstens tot aanstaande maandag het BNN-programma Ruuddewild.nl niet te presenteren. Dat heeft zendercoördinator Paul van der Lugt van 3FM vandaag bevestigd.
3FM dj Ruud de Wild heeft woensdag niet zijn programma Ruuddewild.nl gedaan. Er werd twee uur lang muziek uitgezonden. Deze muziek werd door de computer aan elkaar gezet. Donderdag nam dj Edwin Diergaarde de presentatie van het programma op zich. Paul Van der Lugt: ,,We bekijken het van dag tot dag. Voor nu is afgesproken dat Ruud thuis blijft en samen met zijn collega’s probeert deze vreselijke gebeurtenis enigszins te verwerken. Wanneer hij terugkomt en of hij terugkomt is nu niet aan de orde.”
Woensdag verklaarde BNN tegenover Radiofreak.nl dat Ruud zijn programma wel zou doen. Maar of Ruud definitief door zou gaan met zijn programma kon BNN ook niet zeggen. De Wild besloot dinsdag nog wel het programma te presenteren om zo de ,,idioot die de aanslag op zijn geweten heeft niet in de kaart te spelen”. Tijdens de uitzending die bedoeld was als protest, barstte de dj een paar keer in huilen uit. Hij wordt op dit moment samen met zijn medepresentatoren bijgestaan door een speciaal traumateam.
Gisteren vertelde Ruud de Wild in het RTL 4 programma Barend & van Dorp dat hij twijfelde of hij wel door moest gaan. “Ik liep vandaag het terrein van het mediapark af en kwam tot de conclusie dat de beveiliging zo lek als een mandje is. Ik weet niet of ik daar nog wel terug wil komen. Ik wil nu eerst een nacht goed slapen en morgenvroeg zien we wel weer verder”, aldus de Wild in het TV programma.