Home Landelijke radio Hot Radio schrapt regionieuws

Hot Radio schrapt regionieuws

De commerciële regionale zender Hot Radio schrapt het regionale nieuws, dat ieder half uur wordt uitgezonden. Door aanhoudende miljoenentekorten bij het radiostation wordt de hele nieuwsredactie wegbezuinigd. Het landelijke ANP-nieuws op de hele uren blijft het station wel uitzenden. Hot Radio is te beluisteren in grote delen van Gelderland en Overijssel. De zender is te ontvangen in Twente, de Achterhoek, de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen, waaronder de Liemers.
Oorzaak van de verliezen zijn de almaar durende onzekerheden over de etherfrequentieveiling. Die is al verschillende keren uitgesteld. Door de onzekerheid over de frequentie kan Hot Radio geen lange termijninvesteringen doen, wat de zender geen goed doet. Daarnaast zijn volgens general manager Jan van Dale de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten de oorzaak van achterblijvende reclame-inkomsten.
Hot Radio gaat ondanks de huidige problemen wel investeren in uitbreiding van het verkoopapparaat voor de commercials. “Er is markt voor commerciële omroepen, dat wijzen cijfers van Skyradio en Radio 538 uit. Dus moet er ruimte zijn voor ons. Dat betekent dat we in de advertentiemarkt moeten blijven investeren”, aldus Van Dale.