Home Landelijke radio Ruud Hendriks daagt Slam!FM voor de rechter

Ruud Hendriks daagt Slam!FM voor de rechter

Ruud Hendriks wil via de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam een onderzoek laten instellen naar het beleid en de gang van zaken binnen het bedrijf 2HMedia en Slam!FM. Hij is opnieuw in conflict geraakt met mede-aandeelhouders Lex Harding en Marcel Dijkhuizen. Broadcast Magazine weet te melden dat uit stukken van de Ondernemingskamer blijkt dat tijdens de zitting van morgenochtend een verzoek wordt ingediend voor een enquête (onderzoek naar het beleid en de gang van zaken) en voor het treffen van ‘bepaalde onmiddellijke voorzieningen’.

Ruud Media BV, waarvan Hendriks de eigenaar is, eist dat bij 2HMedia een onafhankelijke bewindvoerder wordt aangesteld die de aandeelhouders weer op één lijn moet krijgen en moet beoordelen of de bedrijfsvoering binnen de investeringsmaatschappij en Slam!FM BV deugt. Bronnen zeggen dat het gaat om een meningsverschil over een emissie van aandelen in 2HMedia. Hendriks zou vinden dat de voorwaarden van die emissie onbehoorlijk zijn. Hendriks zelf wil geen commentaar geven, “omdat de zaak nog onder de rechter is”.

Het botert al lang niet meer tussen de aandeelhouders in 2HMedia, de investeringsmaatschappij van Ruud Hendriks, Lex Harding en Marcel Dijkhuizen. Belangrijkste reden zou de kritiek zijn die Hendriks heeft op de bedrijfsvoering bij Slam!FM. De directie zou niet goed functioneren. Eerder dit jaar liep het conflict zo hoog op dat de partijen elkaar bijna troffen in de rechtszaal. Een door Lex Harding tegen Ruud Hendriks aangespannen kort geding ging op het laatste moment niet door, doordat die laatste alsnog een bedrag van bijna een miljoen euro in de kas van 2HMedia stortte. Hendriks zou dit eerst niet hebben willen betalen, wegens onenigheid over de koers van Slam!FM.

Vorig artikelNOS gooit Radio 1 Journaal om
Volgend artikelRadio 538 krijgt steunzender in IJsselstein