Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Ruud de Wild vindt BNR ‘on-Nederlands goed’

Ruud de Wild vindt BNR ‘on-Nederlands goed’

Ruud de Wild noemt BNR Nieuwsradio ‘on-Nederlands goed’. Dat zei hij in ‘The Friday Move’ op BNR. Vrijdag werd bekend dat De Wild een dagelijks programma krijgt op de commerciële nieuwszender. “Ik heb dit zelfs naast 538 altijd geambieerd, omdat, ja het is bijna flauw om te zeggen, maar BNR is on-Nederlands goed”, aldus De Wild. “Dit was al heel lang een wens van me. Het is een erebaantje, laten we eerlijk zijn.”

De Wilds programma ‘Ask Me Anything’ wordt vanaf september dagelijks tussen 15:00 en 15:30 uur uitgezonden. Waarom zo kort? “Ze gaan eerst de diepgang testen”, grapt De Wild. “Ik ga meer radio maken. Ik heb altijd ‘ruuddewild.nl’ gemaakt en dat gaan we verder uitbouwen. BNR gaat daar ook een rol in spelen.”

Over luistercijfers – Radio 538 heeft een marktaandeel van 11,8% tegenover 0,7% voor BNR – zegt De Wild: “Luistercijfers vind ik helemaal niet boeiend. Bovendien is in deze tijd niche nog nooit zo groot geweest. Je kunt beter honderdduizend trouwe volgers hebben, dan een miljoen mensen die een beetje luistert. Dat is niet alleen voor jezelf leuk, maar ook voor de adverteerder is dat beter.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.