Home Landelijke radio Ruud de Wild: ‘Niemand hoorde me op Q-music’

Ruud de Wild: ‘Niemand hoorde me op Q-music’

Q-music was voor Ruud de Wild een goede leerschool. "Wat ik deed bij Q was verrassend. Alleen jammer dat niemand het hoorde", zo zegt hij in Spits. "Als ik bij 538 iets geks deed en het aan mijn vrienden vroeg, wist iedereen er van af. Nu wisten ze niet waar ik het over had."

De dj gaat voor de derde keer terug naar Radio 538. Over zijn tijd bij Q-music zegt hij dat hij een lees heeft geleerd. "Je weet pas wat je had, als je het niet meer hebt. Het is fijn dat we er zo uit zijn gekomen. Mijn contract liep simpelweg af."

In 2008 beklaagde Ruud de Wild zich nog over steeds dezelfde muziek die hij bij 538 moest draaien. "Maar de muziek is veranderd, en de tijden zijn ook veranderd", zegt de dj nu. "In de top 40 staan steeds vaker nummers die ik zelf ook leuk vind, zoals tracks van Amerikaanse bandjes. Je kunt nu beter bij 538 zitten dan bij 3FM, dan heb je qua muziek veel meer variatie. 3FM wordt steeds meer hitradio. En als je het dan toch doet, dan kun je beter gewoon bij 'de commercielen' doen, toch?"