Home Landelijke radio Ruud de Wild keert terug bij Radio 538

Ruud de Wild keert terug bij Radio 538

Ruud de Wild start maandag bij Radio 538 met de middagshow van maandag tot en met donderdag tussen 16:00 en 19:00 uur. Het wordt de derde keer dat de dj bij het station aan de slag gaat. Eerder deze maand stopte Ruud de Wild bij Q-music, hij werkte hier sinds maart 2008. "Het is heel raar en onwerkelijk en zoiets bedenk je ook niet in een minuut, maar het is te gek dat ik hier weer ben", aldus de dj.

De vorige keer pakte de overstap naar Radio 538 niet uit zoals De Wild gehoopt had. Hij zei toen: "Radio 538 paste niet meer bij mij of ik niet meer bij het station. Ik was het radio maken zat, was creatief dood. Steeds weer de Red Hot Chili Peppers en Robbie Williams… Ik zat helemaal vast. Alle dagen leken op elkaar en daar werd ik gek van. Ik wilde ook iets doen op vrijdag, de leukste radiodag, maar er was geen plek."

Radio 538 was al lang opzoek naar een middagshow. Dit jaar zijn er al vier verschillende shows te horen geweest: Lindo Duvall, Dennis Ruyer, Frank Dane en momenteel Niek van der Bruggen en Jelte van der Goot. Ruud zal maandag beginnen met zijn middagshow en zijn sidekicks worden Niek van der Bruggen en Jelte van der Goot. Van der Goot was eerder ook al de sidekick van De Wild.

Ruud de Wild is zijn carrière gestart bij Radio 538. Hierna maakte hij de overstap naar 3FM. Van de publieke zender ging hij weer terug naar Radio 538 om vervolgens bij Q-music aan de slag te gaan. Nu keert Ruud de Wild dus weer terug op het oude nest.