Home Landelijke radio Ruud de Wild: ‘Ik wil de middagshow weer een lift geven’

Ruud de Wild: ‘Ik wil de middagshow weer een lift geven’


"Het doet me denken aan de periode dat Radio 538 naar de nummer 1 ging", zegt Ruud de Wild over zijn terugkeer bij Radio 538. Vanaf vanmiddag presenteert hij na drie jaar afwezigheid weer de middagshow. Hij verliet drie weken geleden Q-music, waar hij de ochtendshow, maakte op voor de tweede keer terug te keren naar 538. 

In 2008 haalde De Wild flink uit naar Radio 538. "Radio 538 paste niet meer bij mij of ik niet meer bij het station. Ik was het radio maken zat, was creatief dood", zei hij toen. Zijn terugkeer heeft naar eigen zeggen te maken met ' voortschrijdend inzicht' . "Je weet wat je mist als je het niet meer hebt. Ik hoor hier", aldus de dj tegenover RadioFreak.nl. Hij ontkent dat hij iemand is die niet lang op dezelfde plek kan blijven zitten. "Ik heb de eerste keer acht jaar bij 538 gezeten en zes jaar bij 3FM."

Het contract van Ruud de Wild liep vorige maand af en toen ging hij langs bij 538 voor een gesprek. "Ik had een gesprek met de directeur, Jan-Willem Brüggenwirth, en die zei: 'We gaan het station omgooien'. En toen dacht ik: daar wil ik zo enorm bijhoren." In het verleden liet de dj wel eens doorschemeren eigenlijk liever het ochtendprogramma te willen doen bij 538, maar hij is nu toch blij met de middag. "Een ochtendshow en een middagshow hebben allebei hun voor- en nadelen. Ik kan nu weer lekker uitslapen. Daar komt bij dat ik het ontzetten leuk vind het om de middagshow nu weer een lift te geven."

Ruud de Wild keert alleen terug bij Radio 538. Net als de vorige keer gaat zijn side-kick Jeroen Kijk in de Vegte niet mee naar 538. "Jeroen past heel goed bij Q-music. Ik denk niet dat hij in dit programma past", is alles wat Ruud hier over wil zeggen. Hij gaat de middagshow maken samen met Jelte van der Goot (met wie al eerder werkte bij 538) en Niek van der Bruggen. "Ik wilde heel graag Jelte er weer bij hebben en Niek kwam op mijn pad, want die zat hier al en toen dacht ik: waarom niet?"

Ruud de Wild is vanaf vanmiddag om 16:00 uur weer elke maandag tot en donderdag te horen met 'RuuddeWild.nl' op Radio 538.
Foto: RadioFreak.nl

Vorig artikelAdjunct-hoofdredacteur verlaat L1
Volgend artikelBNR komt met programma over de EU