Home Landelijke radio Ruud de Wild: “Er klopt geen zak van de berichtgeving in de...

Ruud de Wild: “Er klopt geen zak van de berichtgeving in de media”

De berichtgeving rondom de moord op Pim Fortuyn, gisteravond voor de studio van 3FM, is helemaal uit z’n verband gerukt. Dat zeiden 3FM dj’s Ruud de Wild, Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte vanavond in de uitzending van Barend & van Dorp op RTL 4. De 3 hadden net een 2 uur durend interview gehad met Pim Fortuyn in het programma Ruuddewild.nl op 3FM voordat hij doodgeschoten werd. In de uitzending op RTL 4 deden ze hun verhaal over de gebeurtenissen uit de doeken.
Ruud vertelde emotioneel over de gebeurtenis. “Ik voelde de hand van Pim Fortuyn van mijn arm glijden….” Na de schoten is Ruud nadat hij achter de auto van Pim Fortuyn was gedoken gaan rennen. “Ik denk: hier wordt geschoten. Ik moet weg!”. Jeroen Kijk in de Vegte stond in de deuropening. Sander de Heer was in de geluidsdichte studio en had de schoten niet gehoord. Hij zag de commotie en rende daarop naar buiten om de hulpdiensten tegemoet te komen.
“Het heeft zeker 20 minuten geduurd voordat de hulpdiensten aanwezig waren. De ambulances stonden voor het hek. Volgens de politie waren ze daar aan het wachten omdat er nog geschoten zou worden op het mediapark. Dat is echt gelul! De computer van de bewaking moest opnieuw opgestart worden om het hek te openen. Daar stonden ze doodleuk op te wachten. Dat verhaal van de politie dat de hulpdiensten binnen 9 minuten aanwezig waren klopt dus niet”, aldus Sander de Heer.
“Ik zag Pim Fortuyn nog ademen nadat hij was neergeschoten. Hij was dus helemaal niet op slag dood. Hij lag gewoon op onze parkeerplaats dood te gaan”, aldus Jeroen Kijk in de Vegte. “Ik had zoiets van: Dit is Pim Fortuyn. Hij zal wel zoiets hebben van: ik blijf rustig liggen tot er hulp komt”, voegt Sander de Heer daar aan toe.
Het vreemde is dat de 3 niet gehoord zijn door de politie. Ruud de Wild stond naast Pim Fortuyn toen er geschoten werd en kon nog maar net op tijd wegduiken. De auto waarachter hij wegdook werd nog geraakt door een kogel. Maar ook de Wild werd niet verhoord. Alleen productiemedewerkster Merel van Dijk is verhoord door de politie. Zij heeft Pim Fortuyn nog even verzorgd voordat de hulpdiensten er waren. “Onze telefoonnummers zijn door de politie wel genoteerd, maar we hebben niks meer gehoord”, alsdus Jeroen Kijk in de Vegte.
De beveiliging zit Ruud ook hoog. “Je laat je bonuskaart zien en je bent de studio binnen”, verteld Jeroen Kijk in de Vegte. “De beveiliging is zo lek als een mandje”, voegt Ruud gefrustreerd eraan toe.
Twijfel over doorgaan radioprogramma
Ruud de Wild weet nog niet of hij terug wil komen op het mediapark en dus verder wil met zijn radioprogramma. “Ik liep vandaag het terrein van het mediapark af en kwam tot de conclusie dat de beveiliging zo lek als een mandje is. Ik weet niet of ik daar nog wel terug wil komen. Ik wil nu eerst een nacht goed slapen en morgenvroeg zien we wel weer verder”, aldus de Wild
Reageren op dit stuk kan op ons forum.