Home Landelijke radio RTV West krijgt veel steun van luisteraars

RTV West krijgt veel steun van luisteraars

RTV West is woensdag overstelpt met adhesiebetuigingen. De reacties volgen op het vernietigende rapport van onderzoeksbureau M.J.P. over het financiële wanbeleid bij de regionale omroep voor noord Zuid-Holland. “Uit de reacties via e-mail en telefoon blijkt dat de luisteraar zijn omroep niet kwijt wil”, aldus directeur Dink Binnendijk in een reactie tegenover de Haagsche courant.

“Sommige mensen wilden direct acties gaan ontketenen om ons in de lucht te houden. ‘Wat moeten we doen, zeg het maar’,” riepen ze. “Anderen reageerden geschrokken of verbaasd. ‘Het kan toch niet zo zijn dat jullie uit de lucht worden gehaald. Wat moet ik zonder Radio West’.”

Binnendijk heeft, ondanks de negatieve reacties van provinciebestuurders gisterochtend, goede hoop dat de knop niet definitief wordt omgedraaid. “Ook omdat we de afgelopen periode al hard bezig zijn geweest om financieel orde op zaken te stellen. Zo hebben we in de afgelopen maanden 2,2 miljoen euro bezuinigd. Dat het niet sneller gaat, heeft met de contracten te maken die er nu eenmaal liggen. Zo zou ik de forse overschrijdingen op bijvoorbeeld de autokosten het liefst morgen terugschroeven. Probleem is echter dat we aan bepaalde contracten vastzitten.”

Dink Binnendijk, die in een moeilijke periode bij RTV West binnenkwam, prijst zijn personeel. “Ik vind het knap dat de luisteraar en kijker niet heeft gemerkt dat we in een crisis verkeren. Terwijl ik hard bezig ben geweest de bedrijfscultuur te veranderen in een transparante, platte organisatie die zich weer geheel richt op zijn kerntaken namelijk het maken van radio- en televisieprogramma’s, zijn al die loyale medewerkers in staat gebleken om, na de dramatische terugval tijdens de praatradio-periode, het luistercijfer in korte tijd weer met een procent omhoog te stuwen. En ik kan je verzekeren dat, met het dreigende ontslag voor 42 medewerkers, er veel spanningen zijn geweest. Desondanks hebben ze keihard gewerkt.”

Gisteren heeft hij langdurig met zijn personeel gesproken, ze een hart onder de riem gestoken met zijn leus ‘strijdend voorwaarts’. “Ik heb ze verteld dat het einde nog niet in zicht is. Ook de provincie moet zien, met alle bezuinigingen die inmiddels zijn doorgevoerd, dat we van goede wil zijn. Dat we, sinds de slechte tijding, steeds binnen de financiële kaders zijn gebleven. We hebben onze zaken inmiddels behoorlijk onder controle.”

Daarnaast heeft Hoofdredacteur R. Fresen van RTV West bekend gemaakt uiterlijk dit weekeinde te beslsissen of hij aanblijft. Zijn collega L. Borst van Radio Rijnmond werd woensdag per direct ontslagen vanwege de grote financiële problemen die ook bij die omroep spelen. Hoofdredacteur C. van der Wel van de televisieafdeling van Rijnmond is eveneens uit zijn functie gezet, maar hij zegt dat sprake is van een andere baan binnen het bedrijf.