Home Landelijke radio RTV Utrecht vandaag Non-stop door verhuizing

RTV Utrecht vandaag Non-stop door verhuizing

RTV Utrecht verhuist vandaag alle radioapparatuur van Zeist naar Utrecht. Daardoor zijn er vandaag geen uitzendingen, maar is op de zender de hele dag muziek te horen. RTV Utrecht is in het najaar van 2002 ontstaan uit een fusie tussen Radio M, Kanaal 9 Utrecht (televisie) en Omroep Utrecht RTV, de regionale en stadsomroep van Utrecht. De radiostudio en de centrale redactie bevonden zich nog in een monumentaal pand in Zeist, de tv-studio zit aan de Hengeveldstraat. Dit pand is nu grondig verbouwd, zodat er ruimte is voor de radiomakers en de redactie.

De radiostudio is al voor een groot deel klaar. Vandaag wordt de laatste technische apparatuur vanuit Zeist verhuisd. Morgenmoet alles klaar zijn voor de uitzending. In het verbouwde pand is een mediacafé gemaakt. Daar is de dj die op dat moment de uitzending verzorgt, door een raam te zien.

Morgen en in de loop van de volgende week verhuist de redactie. Die begint 10 mei in het nieuwe pand. De verschillende takken van de omroep worden onder één dak ondergebracht, omdat dit handiger is voor de redacties. Redacteuren werken immers voor radio en televisie. Gistermiddag hebben de radiomakers ’officieel’ afscheid genomen van het pand in Zeist door honderd balonnen op te laten.