Home Landelijke radio Wereldomroep zendt reportages van regionale omroepen uit

Wereldomroep zendt reportages van regionale omroepen uit

De Wereldomroep zendt vanaf 3 mei elke werkdag tussen 12:45 en 13:00 uur een selectie uit van de beste radioreportages van de dertien regionale radiozenders in Nederland. Dit programma, ‘De Twaalf Provinciën’, wordt samengesteld en gepresenteerd door de RadioNieuwsCentrale in Hilversum. Het wordt in Centraal-Europa uitgezonden via de kortegolf en wereldwijd verspreid via satelliet en internet.

De Twaalf Provinciën moet de ruimte gaan vullen tussen het programma ‘Wereldnet’ (een co-productie van de Wereldomroep en de VPRO) en het eigen nieuws- en actualiteitenprogramma ‘Nieuwslijn’. “Een welkome aanvulling op onze programmering”, aldus Peter Veenendaal, hoofd van de Nederlandse afdeling van de Wereldomroep. “Bij de regionale zenders worden prachtige dingen gemaakt, die voor onze luisteraars zeer de moeite waard kunnen zijn. Je laat horen dat Nederland méér is dan de Randstad.”

Vorig jaar sloten de hoofdredacties van NOS Radio en de Wereldomroep een akkoord over de vrije uitwisseling van nieuwsfragmenten en reportages tussen het Radio 1 Journaal en Nieuwslijn. Daarnaast zendt de Wereldomroep integraal een groot aantal radioprogramma’s van de publieke omroepen uit.