Home Landelijke radio Rop Zoutberg nieuwe NOS-correspondent in Italië

Rop Zoutberg nieuwe NOS-correspondent in Italië


Rop Zoutberg, sinds 2004 correspondent voor NOS radio en televisie in Spanje, wordt vanaf 1 januari 2012 de nieuwe NOS-correspondent in Italië. Zoutberg krijgt Rome als standplaats en gaat multimediaal werken voor NOS televisie, NOS radio en de internetsite van de NOS. Andrea Vreede, op dit moment televisiecorrespondent in Rome voor het NOS Journaal, blijft eveneens in Italië actief. Zij wordt de rechterhand van Rop Zoutberg.

Bas Mesters, NOS-correspondent voor de radio in Italië, keert in de zomer van 2012 terug op de NOS-redactie in Nederland. Wie de vacature van Zoutberg in Spanje gaat vervullen, is nog niet bekend.

Daarnaast stopt Margriet Brandsma eind dit jaar met haar NOS-werkzaamheden in Berlijn. Zij keert terug naar Nederland om hier weer deel uit te maken van de NOS redactie. Vanaf 2011 worden haar taken overgenomen door Wouter Meijer, die sinds 2,5 jaar voor NOS radio in Berlijn zit. Voor de uitvoering van zijn uitgebreide takenpakket wordt extra redactionele ondersteuning ter plaatse georganiseerd.

De NOS heeft vijfendertig correspondenten in vijfentwintig verschillende landen.