Home Landelijke radio Rob van Someren wil nog jaren doorgaan op Radio 10

Rob van Someren wil nog jaren doorgaan op Radio 10

Rob van Someren maakt vanmiddag precies één jaar zijn middagshow ‘Somertijd’ op Radio 10. Een jaar dat volgens Van Someren voorbij is gevlogen. Het was een jaar waarin de luistercijfers van de middagshow op Radio 10 flink stegen: in 10 maanden tijd met zo’n 15%. Van Someren had het echt niet verwacht, zegt hij in een interview met RadioFreak.nl.

De verwachtingen waren precies één jaar geleden hoog. “Je komt daar toch binnenwandelen met een Gouden RadioRing en Zilveren RadioSter. Bovendien maakte ik op Veronica één van de populairste programma’s van de zender.” Het succes van ‘Somertijd’ op Radio Veronica (en eerder op 3FM) was volgens Van Someren geen garantie dat het op Radio 10 ook een succes zou worden. “Het is geen one sizes fits all. Je past het programma aan aan de zender waarvoor je werkt. Ik had in het begin bijvoorbeeld geen flauw benul welke items de Radio 10-luisteraar leuk vindt.”

De eerste metingen van de luistercijfers vond Van Someren dan ook enorm spannend. “Na vier metingen waarin we alleen maar stegen dacht ik: dit zal het wel zijn, meer dan dit wordt het niet. Maar na iedere meting werd weer een record gevestigd. Fantastisch.” Van Someren wil vooral vooruit kijken, en niet terug naar de periode waarin hij weg moest bij Radio Veronica. “Ik heb daar elf fantastische jaren gehad. En ja, het was niet mijn keus om daar weg te gaan. Maar ik heb het inmiddels achter me gelaten.”

Meer vrouwelijke luisteraars
Bij Radio Veronica luisterden er voornamelijk mannen naar ‘Somertijd’; bij Radio 10 ligt de verhouding op 60% man, 40% vrouw. Hoe dat kan? “Bij Veronica wilden ze bewust alleen mannen aantrekken. Veronica moest en zou de mannenzender zijn, want ze hadden ook SkyRadio, dat zich op de vrouwen richt. Die twee zenders mochten niet in elkaars vaarwater komen.”

Interactiviteit is het codewoord van ‘Somertijd’ op Radio 10. Het meest memorabele moment van afgelopen jaar noemt Van Someren dan ook de Somertijd-barbecue, waarin hij met 100 luisteraars ging barbecueën. Voor het tweede jaar ‘Somertijd’ staat er veel op het programma, zo heeft Van Someren het over ‘voetgolf’. De dj heeft het duidelijk naar zijn zin bij Radio 10. En als het aan hem ligt, gaat hij nog wel even door. “Ik heb 9 jaar bij 3FM gezeten, 11 jaar bij Radio Veronica, dus ja.. dit zou wel een latertje kunnen worden.”