Home Landelijke radio Somertijd met Rob van Someren terug op de radio

Somertijd met Rob van Someren terug op de radio

Rob van Someren maakt vanmiddag zijn rentree op de radio. Vanaf 16:00 uur is Somertijd te horen op Radio 10. De dj moest vorig jaar vertrekken bij Radio Veronica omdat het station wilde veranderen.

Van Someren werd vorig jaar getroffen door een hartinfarct maar is daarna niet meer terug gekomen bij Radio Veronica. Bij Radio Veronica is zijn plaats overgenomen door Jeroen van Inkel. Wat volgde was een rechtszaak tussen het station en de dj.

Eind vorig jaar werd duidelijk dat Van Someren een plaats zou krijgen bij Radio 10. Hij neemt het tijdslot van Edwin Ouwehand over tussen 16:00 en 19:00 uur. Ouwehand gaat naar 19:00 – 21:00 uur.

"Na een lange gedwongen radiostilte gaan we eindelijk weer los met Somertijd", zegt Van Someren. "Goed nieuws voor mijn vrouw, die weer wat rust krijgt thuis en goed nieuws voor al die honderdduizenden luisteraars van Somertijd. Mijn radio staat al lange tijd op Radio 10 en ik vind het fantastisch om weer lekker radio te kunnen maken bij zo’n leuke enthousiaste club."

Naast Rob van Someren keert ook Sven van Veen terug bij 'Somertijd' en is het team uitgebreid met Luuk van den Braak. Somertijd won in 2013 de Goude RadioRing, in 2014 won Van Someren de Zilveren RadioSter.

Van Someren is niet de enige nieuwe dj bij Radio 10. Vanaf februari versterkt Tim Klijn het dj-team en gaat hij de ochtendshow 'Tim in de morgen' maken. Klijn gaat dit samen met Nicolas Ruis doen.