Home Landelijke radio NPO Radio 2 Rob Stenders terug op Radio 2: “Super blij”

Rob Stenders terug op Radio 2: “Super blij”

Rob Stenders

Rob Stenders heeft gisteren verheugd gereageerd in zijn eerste uitzending van het nieuwe jaar op NPO Radio 2. Na maanden afwezigheid is zijn programma ‘Stenders Platenbonanza’ weer teruggekeerd op de publieke zender. “Ik vrees dat ieder verklarend woord te veel is, dus laat ik het heel kort houden: super blij dat ik er weer mag zijn”, zei Rob nadat hij ‘Take The Long Way Home’ van Supertramp had gedraaid.

Een afgevaardigde van BNNVARA, de omroep waar Rob nu het programma voor maakt, ontkurkte de champagne tijdens de uitzending. “Ik ben zó blij dat je er bent Rob”, klonk het.

Vertrek en terugkeer

Rob Stenders verloor in de zomer zijn programma op Radio 2 vanwege zijn overstap van AVROTROS naar BNNVARA. Rob had gedacht met de overstap zijn programma te behouden, maar daar staken zowel de NPO als AVROTROS een stokje voor. Annemieke Schollaardt, die overkwam van 3FM, nam het tijdslot begin september over.

Het vertrek van Rob kwam de NPO echter op felle kritiek te staan. Daarop is besloten dat hij in het nieuwe jaar van maandag tot en met donderdag de uren 14:00 tot 16:00 uur presenteert. Annemieke verkast naar het weekend, waar ze op vrijdag, zaterdag en zondag op hetzelfde tijdslot een programma gaat maken.

Met dat compromis leek de kous af, totdat AVROTROS vorige week bekendmaakte toch juridische stappen te nemen vanwege de terugkeer van Rob.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2