Home Landelijke radio NPO Radio 2 ‘Rob Stenders terug op Radio 2, Stefan Stasse naar Radio 5’

‘Rob Stenders terug op Radio 2, Stefan Stasse naar Radio 5’

Rob Stenders

Rob Stenders keert in januari terug op NPO Radio 2, zo meldt De Telegraaf op basis van anonieme bronnen. De dj moest stoppen met zijn dagelijkse programma van 14:00 tot 16:00 uur toen hij besloot over de stappen van de AVROTROS naar BNNVARA. AVROTROS behield de uitzenduren en zette Annemieke Schollaardt op de plek van Stenders neer.

Radio 2 krijgt in januari een nieuwe programmering, waarvoor de zogeheten intekening momenteel in volle gang is. Volgens De Telegraaf krijgt Stenders zijn oude uren terug en schuift Annemieke Schollaardt door naar 20:00 tot 22:00 uur in de avond. Op dat tijdstip is nu nog Stefan Stasse te horen. Hij zou volledig overstappen naar Radio 5.

Een woordvoerder van de NPO wil tegen de krant nog niets zeggen over de geruchten. In oktober maakt Radio 2 haar nieuwe programmering bekend.

Podcast

Afgelopen maandag plaatste Rob Stenders op Facebook een bericht waarin hij vertelde nog geen idee te hebben of en wanneer hij terug zou keren op de radio. “Aangaande het grote plaatje hebben we nog geen idee. Over het hoe, waar, wat, wanneer schijnen heel veel hoge bomen zich aan het ontfermen te zijn”, schreef hij.

Wel maakte de dj bekend dat hij de komende tijd een aantal podcasts gaat maken. Daarin komen onder meer de ‘Rob 2000’ en ‘Harde Bonanza’ terug en worden ook verzoekjes gedraaid van luisteraars. Ook ‘De Vrijdag de 13’ komt volgens Stenders “op zeer korte termijn ook weer tot leven”.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2