Home Landelijke radio Rob Stenders haalt omgekeerde 1-aprilgrap uit

Rob Stenders haalt omgekeerde 1-aprilgrap uit

3FM dj Rob Stenders heeft vannachtend een omgekeerde 1-aprilgrap uitgehaald. Idols winnaar zou naar Almere komen om daar op te treden. Dit zou live op 3FM te horen zijn. Het bleef lang onzeker. Komt Jamai nu dinsdagochtend wel optreden in Almere, of is het een flauwe 1-aprilgrap. Maar het handjevol fans dat in alle vroegte naar de Flevopolder trok, werd niet teleurgesteld. De Idols-ster zong hen toe vanaf een balkon.

Het was niet gemakkelijk om toeschouwers naar het speciale optreden te krijgen. Velen waren bang dat het om een 1-aprilgrap ging. Nog geen vijftig mensen woonden het concert bij.

Stenders zei dinsdagochtend dat het hem leuk leek om een omgekeerde 1-aprilgrap uit te halen. “Iets heel onwaarschijnlijks, dat dan toch waar is.” Ook Jamai zag er de humor wel van in en vond het juist wel leuk om voor zo weinig mensen op te treden. Hij zong naast zijn single ‘Step right up’ nog een aantal andere nummers.

Ook zanger Tim van de Haagse band Di-rect kwam naar Almere, evenals Patty Brard die haar nieuwe single Smile voor het eerst ten gehore bracht. Het concert had plaats op het balkon van het huis van de Almeerse wethouder A. Bijl. Dat was puur toeval, aangezien Stenders zijn huis al had uitgezocht als geschikte locatie voordat hij wist wie de eigenaar was. Een aantal aanwezige ouders reageerde boos op het concert, omdat hun kinderen nu spijbelden van school. Veel lestijd nam de stunt echter niet in beslag. Het optreden duurde tot 09.00 uur.