Home Landelijke radio Marga van Praag volgt Roeland van Zeijst op

Marga van Praag volgt Roeland van Zeijst op

De AVRO lijkt dit jaar een flinke doos met 1-aprilgrappen open te hebben getrokken. De omroep liet weten dat na het plotselinge vertrek van Antenne 2-presentator Roeland van Zeijst, die deze maand is begonnen bij Radio 192, Marga van Praag is gevonden als opvolgster. Marga is vooral bekend als verslaggever en nieuwslezer, maar zij stond in de jaren 1975-1983 ook op de planken met haar cabaret-programma ‘Eigen Zinnig’. Daarnaast participeerde zij vorig jaar in De Vagina-monologen, waar zij ontdekt werd door AVRO-eindredacteur G. Keersing, die direct laaiend enthousiast was over Van Praag: “Haar eigenzinnigheid is haar grootste kracht.”

Volgens de AVRO is er een saillant detail: Van Praag bindt namens de AVRO de strijd aan met diverse ex-AVRO-coryfeeën. Topkok Joop Braakhekke is gelijktijdig op Radio 10 FM te horen, Radio 192 brengt op zondagmiddag het nieuwe mediaprogramma ‘Antenne 192’ en ook ‘WeekendRick’ van Velthuysen op Radio 538 begon zijn carrière bij de AVRO.

De eindredacteur ziet het zonnig in: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Marga hét wapen is in onze strijd om de recentelijk zo onder druk staande luistercijfers op zondagmiddag op te krikken.”

Naast haar werk voor Radio 2 zal Marga bij de NOS te zien blijven met ‘eigenzinnige’ reportages in het Journaal.

En nu afwachten tot we te horen krijgen dat het een 1-aprilgrap is.