Home Landelijke radio Radio 538 Rob Stenders: “Frank Dane is een radiogod”

Rob Stenders: “Frank Dane is een radiogod”

Frank Dane

Rob Stenders vindt Frank Dane ‘misschien wel de allerbeste dj van dit moment’. Dat vertelt hij in de podcast van Michiel Veenstra. “Ik val bijna altijd op de dj’s van muziek houden, maar je hebt ook heel veel goede diskjockeys die entertainers zijn”, vertelt Rob. “Volgens mij vindt Frank Dane helemaal geen hol aan muziek, maar ik kan hem heel goed vinden.”

Rob zegt in de podcast in 8 van de 10 keren te vallen voor de dj’s die hem muziek verkopen. “Daar houd ik van. Je hebt best wel diskjockeys die helemaal niet van muziek houden, maar die dan toch iets anders brengen waardoor ik je toch nog heel goed kan vinden. Ik vind Frank Dane verrekte goed, ondanks dat incidentje laatst. Frank is een fantastische diskjockey, het is een radiogod.”

Opvolger Edwin Evers

In de podcast spreken zowel Rob als Michiel hun vermoedens uit dat Frank Dane de ochtend op Radio 538 gaat doen zodra Edwin Evers vertrekt en/of met pensioen gaat. Die lezing werd onlangs nog bevestigd door vertrekkend radiodirecteur Dave Minneboo.

Het absolute radiotalent van dit moment is 3FM-dj Sander Hoogendoorn, aldus Rob. “Sander Hoogendoorn is een voorbeeld waar ik iets in hoor. Het is een eigenzinnig type, houdt van muziek, weet waar hij over praat, is een intelligente jongen en sneuvelt wel eens in het leven. Dat hij niet meer weet of hij links of rechtsaf moet, en wie hij is en waar hij naartoe moet. Daar voel ik me altijd sterk mee verbonden, met die types.”

Foto: William Rutten