Home Landelijke radio Rick van Velthuysen: “Vertrek Radio Veronica moeilijk te accepteren”

Rick van Velthuysen: “Vertrek Radio Veronica moeilijk te accepteren”

Rick van Velthuysen vond zijn vertrek bij Radio Veronica moeilijk te accepteren. Dit zegt hij in de Panorama. “Mijn prestaties waren gewoon goed. Sterker nog, kort daarvoor had ik nog de hoogste rating!”

Tot eind 2016 was Van Velthuysen te horen op Radio Veronica. Hier maakte hij sinds 2009 verschillende periodes de ochtendshow en heeft hij een programma in het weekend gehad. Voor zijn overstap naar Veronica was hij sinds 1992 werkzaam voor Radio 538. Hier was hij te horen met ‘MiddagRick’, ‘Midden in de N8Rick’ en ‘Weekend Rick’.

Zijn contract bij Veronica kreeg geen verlenging. Dit heeft de dj wel geraakt: “Ik kan een heel stoer verhaal houden dat ik niet te raken ben. Maar dat is natuurlijk onzin. Iedereen is te raken. Maar het is niet zo dat ik er slapeloze nachten van had. Soms heb je gewoon tijd nodig om te weten waar het noorden is op het kompas.” Dit noorden heeft hij nog niet helemaal gevonden: “ik zit nu bij het noordoosten”.

Het gedwongen vertrek bij Veronica heeft hem wel geraakt. “Het was een hele rare periode. Voor het eerst in mijn leven had ik niet eens de behoefte om radio te maken. Zo gek. Want als er één iemand radio denkt en voelt, dan ben ik het wel.”

Wrok koestert hij niet richting zijn voormaltig werkgever. “Het enige wat ik kan zeggen is dat ik het jammer vind dat het zo is gelopen. Ik koester geen wrok en hoop oprecht dat het goed met Radio Veronica gaat.”

Terugkeer FM-radio

Over een terugkeer op de FM voert Van Velthuysen af en toe gesprekken, ook met Radio 1. Hij zou dit graag combineren met online radio. “Het kan van alles zijn, inclusief Radio 1. Daar heb ik zelfs al gesprekken over gehad.”

Momenteel maakt hij radio voor Traffic Radio. De vraag hiervoor kwam op het juiste moment: “Op een gegeven moment ben je wel klaar met ‘droogneuken’, zoals wij dat in ons vak noemen. Dan wil je ook wel weer dat de plaatjes die je draait daadwerkelijk worden uitgezonden. Al noem ik het gekscherend liever een ideale plek om te re-integreren.”

Over de toekomst van online radio is hij positief: “dit is zonder meer de toekomst. Kijk eens naar het succes van Radio 5.”

Foto: Traffic Radio

Vorig artikelGroot Nieuws Radio kan blijven uitzenden op 1008 AM
Volgend artikelJan Slagter maakt radiodebuut als vervanger Astrid de Jong