Rick van Velthuysen is vanaf het nieuwe jaar tussen 0:00 en 3:00 uur te horen op NPO Radio 2. Dat melden diverse bronnen aan RadioFreak.nl. De NPO en Rick willen het nieuws (nog) niet bevestigen. “Als er wat te melden valt, dan doet de NPO dit graag zelf”, laat Rick desgevraagd weten. Een woordvoerder van de NPO zegt: “We hebben op dit moment geen nieuws te melden over de programmering van NPO Radio 2.”

Radio 2 heeft nu nog drie programma’s in de nacht. Dat worden er straks twee: een van 0:00 tot 3:00 uur, de ander tussen 3:00 en 6:00 uur. Op het tijdslot vanaf twaalf uur is nu nog Kimberley Dekker te horen voor Omroep WNL met ’t Wordt Nu Laat’. Of Kimberley te horen blijft op de zender, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat PowNed recht heeft op meer zendtijd, vanwege de nieuwe status van de omroep.

Ander tijdslot

PowNed, de omroep van Rick, pleit er al langer voor dat de radiomaker een ander tijdslot krijgt op Radio 2. Nu is hij nog van 2:00 tot 4:00 uur te horen.

In augustus zei de Radio 2-dj dat er ‘weer dingen gaan veranderen‘ in de programmering van de radiozender, al wilde hij toen niet zeggen wat.

Rick is sinds begin 2019 te horen in de nacht op Radio 2.

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2