Dominique Weesie wil dat Rick van Velthuysen verkast naar het tijdstip tussen 0:00 en 2:00 uur op NPO Radio 2. Dat zei de PowNed-voorzitter vannacht in ‘Zwarte Prietpraat’ op NPO Radio 1. “Ik, en ook mij collega Lucas Goes, blijven doorgaan met strijden om die twee tussen twaalf en twee te krijgen”, zei hij, doelend op Rick van zijn sidekick Erik-Jan van Rosendahl.

PowNed stelde in mei al dat de twee ‘weggestopt zitten in de nacht’ van Radio 2. Dominique en Lucas Goes, algemeen-directeur van PowNed, delen die menig nog steeds. Rick is nu nog tussen 2:00 en 4:00 uur te horen, maar dat moet volgens de PowNed-bazen snel veranderen. ”t Wordt Nu Laat’, dat nu nog vanaf middernacht wordt uitgezonden, moet volgens hen plaatsmaken voor het programma van Rick.

Meer leden

Ook de luisteraars kunnen daarin van betekenis zijn, benadrukte Dominique. “We hebben nog zevenduizend leden nodig. Als wij dan die 50.000 leden hebben, dan worden wij een volwaardige omroep en dat betekent dat we drie keer zo groot worden. Dat betekent meer zendtijd en daarmee kunnen we natuurlijk ook makkelijker eisen stellen.”

PowNed bestaat deze week precies tien jaar: de omroep zag het levenslicht in september 2010. Dominique stelt dat het geluid van PowNed de komende jaren nog ‘harder nodig zal zijn dan ooit’. “We zijn begonnen vanuit de drive dat alles gezegd moet kunnen worden, maar tegenwoordig lijkt het steeds vaker te gaan over wat we niet meer mogen zeggen. En dus is het bittere noodzaak dat de omroep ook na 2020 blijft bestaan, om vragen te stellen die anderen niet durven te stellen. Voor het andere geluid.”

Foto: Hans Tak | PowNed