Home Landelijke radio Rick van Velthuysen naar Radio Veronica

Rick van Velthuysen naar Radio Veronica

Rick van Velthuysen gaat per 1 september naar Radio Veronica. Met de komst van de dj naar Radio Veronica keert ook zijn programma WeekendRick terug op de radio. Dat programma presenteerde hij in het verleden voor zijn huidige werkgever Radio 538, waar zijn contract deze zomer afloopt.

Van Velthuysen is onder andere weer te horen met WeekendRick op zaterdagen en zondagen tussen 12:00 en 15:00 uur. Daarnaast presenteert hij op vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur ‘Vrienden van Veronica’. "Mijn hele leven lang heb ik al ‘Vee-roo-ni-caa’ op de radio willen zeggen. En nu mag ik dat”, liet een tevreden Van Velthuysen weten.

"Ik vind het erg leuk dat we met de komst van Rick weer een grote naam aan de lijst met bekende Radio Veronica-dj’s kunnen toevoegen" , zegt Ab Trik, CEO Radio Veronica. " Met ‘WeekendRick’ wordt een uniek programma toegevoegd aan de bestaande programma’s van Radio Veronica. Ik weet zeker dat wij met ‘WeekendRick’ veel luisteraars in het weekend een groot plezier doen."

WeekendRick op Radio 538 stopte in oktober 2007. Het was geen geheim dat Van Velthuysen daar niet blij mee was. "Als radiozender moet je blijven vernieuwen, stilstand is achteruitgang", zo verklaarde een woordvoerder van de zender destijds tegenover RadioFreak.nl. "Het is vervelend dat ‘Weekend Rick’ nu stopt, maar we hebben er alle vetrouwen in dat Jeroen Nieuwenhuize een leuk programma gaat maken."

In mei ontkende Radio Veronica nog geruchten dat Van Velthuysen zou komen om het ochtendprogramma van Patrick Kicken over te nemen. Toch liet de zender toen wel een opening. "Het contract van Rick bij 538 loopt komende zomer af en hij heeft al regelmatig laten weten dat Radio Veronica één van de stations is waar hij ooit best wel zou willen werken, dus misschien komen de geruchten daar vandaan. Maar concreet is er helemaal niks."