Home Landelijke radio Rick van Velthuysen klaagt hacker aan en stopt met loggen

Rick van Velthuysen klaagt hacker aan en stopt met loggen

De hackactie van weblog Dreknek op de site van 538-dj Rick van Velthuysen is bij laatst genoemde slecht gevallen. Dat schrijft Fok.nl. Dreknek plaatste gisterennacht een bericht op de site van de 538-jock waarin hij hem beschuldigde van onheus gedrag tegen iemand die hij opbelde. Dreknek veranderde ook de inlogcodes, zodat Van Velthuysen niet alla minuut de controle over zijn site kon terugkrijgen. In de loop van de ochtend kon hij het bericht pas laten verwijderen. De dj heeft nu ook besloten zijn weblog helemaal te stoppen. ‘Het is leuk geweest’ is nu op zijn site te lezen. Van Velthuysen was vanaf januari bezig met loggen.

Van Velthuysen dient nu een aanklacht bij justitie in jegens weblogger Dreknek. Op zijn website schrijft de disck jockey van Radio 538: “Alle gegevens van Dreknek zijn thans bij ondergetekende bekend en worden nu doorgespeeld aan zijn provider in Amsterdam en de Politie, wegens het wederrechtelijk inbreuk maken op mijn privacy, t.w. mijn weblog en de inlogprocedure. In het Wetboek van Strafrecht Art.138 lid 1 staat omschreven wat dit allemaal betekent voor Dreknek en dan heb ik het nog niets eens over de geleden schade.”

Collega webloggers zijn, getuige de eerste reacties, niet erg te spreken over de reactie van de 538-jock. Zij wijzen er op dat de inbreuk op Van Velthuysen zijn site nog redelijk binnen proporties was. Van Velthuysen zelf twijfelt ernstig of hij nog door wil gaan met webloggen.