Home Landelijke radio Rick van Velthuysen: ‘Ik vertrek uit vrije wil bij 538’

Rick van Velthuysen: ‘Ik vertrek uit vrije wil bij 538’

Rick van Velthuysen hoefde niet gedwongen weg bij Radio 538. Op zijn weblog zegt hij dat het radiostation hem alweer een nieuw contract had aangeboden. "Dus ik vertrek uit eigen vrije wil", zo zegt de dj die per 1 september bij Radio Veronica aan de slag gaat. Daar gaat hij weer ‘WeekendRick’ maken in het weekend en krijgt hij een vrijdagavondprogramma. Zijn nachtprogramma ‘MiddenInDeNachtRick’ stopt dus. "MIDNR gaat mij echt aan het hart, maar soms is het even niet anders", zegt van Velthuysen daarover. De komende twee weken is hij nog in de nacht te horen.

"Ik ben niet over één nacht ijs gegaan. En ja, afscheid nemen (als man van het eerste uur) gaat verschrikkelijk veel pijn doen. Mijn voornemen was altijd om tot aan mijn ‘pensioen’ bij 538 te blijven om aan te tonen dat radiomaken niet over leeftijd gaat, maar over hoe je in het leven staat." Toch zal hij over twee weken naar Radio Veronica gaan, waar hij zijn geliefde weekendprogramma weer kan voortzetten.

WeekendRick op Radio 538 stopte in oktober 2007. Het was geen geheim dat Van Velthuysen daar niet blij mee was. "Als radiozender moet je blijven vernieuwen, stilstand is achteruitgang", zo verklaarde een woordvoerder van de zender destijds tegenover RadioFreak.nl. "Het is vervelend dat ‘Weekend Rick’ nu stopt, maar we hebben er alle vetrouwen in dat Jeroen Nieuwenhuize een leuk programma gaat maken."