Home Landelijke radio Rechter: Franz van Maaren onterecht ontslagen bij Sky Radio

Rechter: Franz van Maaren onterecht ontslagen bij Sky Radio

Sky Radio heeft het kort geding tegen programmadirecteur Vranz van Maaren verloren. De 45-jarige Van Maaren werd afgelopen najaar aan de kant gezet. Hier was hij het niet mee eens. De kantonrechter in Hilversum bepaalde dat het radiostation inderdaad verkeerd heeft gehandeld. Vanwege verstoorde verhoudingen wordt de arbeidsovereenkomst wel per 1 maart ontbonden, maar moet Sky Radio een schadevergoeding betalen. De hoogte hiervan is niet bekend.

Van Maaren werkte sinds de start in 1988 voor Sky Radio. Van Maaren werd verantwoordelijk gehouden voor de teruglopende luistercijfers en hem werd niet-betrokkenheid bij het bedrijf verweten. De rechter heeft die verwijten nu van tafel geveegd: “Vastgesteld wordt dat Sky Radio niet aannemelijk heeft kunnen maken dat sprake is van een wijze van disfunctioneren als door haar gesteld. De door haar jegens Van Maaren aangedragen verwijten worden niet althans onvoldoende door feiten gestaafd”, zo staat in de uitspraak. “Zo valt niet in te zien alleen Van Maaren verantwoordelijk zou zijn voor een terugloop van de luistercijfers (…). Ook het verwijt van gebrek aan betrokkenheid lijkt misplaatst, (…)” “Op gronden van billijkheid komt aan Van Maaren ten laste van Sky Radio een vergoeding toe, (…)”.

Ook stelt de rechter dat het verminderen van de sfeer vooral aan Sky Radio is toe te rekenen. Wat Van Maaren nu zou gaan doen is nog onbekend. Hij gaat nu eerst op vakantie naar Florida en bekijkt daarna wat hij gaat doen. Zijn functie bij Sky Radio wordt waargenomen door Uunco Cerfontaine, die nu ook al verantwoordelijk is voor Radio Veronica.

Vorig artikelJoey Koeijvoets in het weekend op Fresh FM
Volgend artikelRKK, IKON en EO maken kerkelijk programma voor de Wereldomroep