Rámon Verkoeijen wil graag dat zijn middagshow met Mark van der Molen niet tot 18:00 uur duurt, maar een uurtje langer: tot 19:00 uur. Dat vertelt de dj in De Limburger. 3FM had altijd een drie uur durende middagshow, maar de zender bracht het tijdslot na het vertrek van Coen & Sander in 2015 terug naar twee uur. Rámon: “Het zou wel leuk zijn iedere werkdag een uurtje langer radio te maken. Die twee uurtjes zijn zo voorbij.”

De radio-dj vertelt in de Limburgse krant openhartig over 3FM, de zender waar hij al ruim tien jaar voor werkt. “Ik geef toe dat er een lichte twijfel was toen co-presentator Timur Perlin in 2016 na tien jaar samenwerken vertrok naar NPO Radio 2. Niet dat ik overwoog ook naar Radio 2 te gaan: ik vond – en vind – mezelf te jong voor die zender. Wel zette zijn move me aan het denken. Wil ik blijven? Wil ik niet iets anders doen?”

Volgens Rámon is 3FM nu ‘weer terug bij de basis’. “Je doet ons te kort als je 3FM louter een bandjeszender noemt, maar een alternatief randje zit er zeker aan. Wij willen de luisteraars verrassen. Uitgekauwde nummers hoor je op Qmusic en Radio 538. Bij ons hoor je ook moeilijke, complexe en onbekende muziek. Die visie bewaken wij.”

Luistercijfers

3FM heeft het de afgelopen jaren moeilijk in luistercijfers: de zender zit op 2,8 procent marktaandeel, tegenover ruim 12 procent in 2013. “Bij 3FM hebben we in twee jaar tijd vijf bazen gehad. Die leegloop, de wisseling van de wacht; het werd ons bemoeilijkt een goede koers te bepalen”, zegt Rámon. “In plaats van weglopen van die strubbelingen, ging ik vol in de wind staan. Ik ga liever de uitdaging aan dan dat ik word weggestopt in de programmering van een andere zender.”

Rámon presenteert sinds september 2017 de middagshow op 3FM, samen met Mark van der Molen. “Toen we verhuisden van de lunch naar de namiddag wist ik zeker dat mijn toekomst bij 3FM lag. Als achtjarige zat ik al te klungelen met cassettebandjes, droomde ik van een radioshow bij 3FM tussen vier en zes. En als zo’n droom uitkomt, zeg je niet toedeledokie. Dan grijp je die kans.”

> Lees het hele interview in De Limburger via deze link (betaald)

Foto: Annemieke van der Togt