Rob Stenders mag dan wel 20 jaar meer radio-ervaring hebben dan Rámon Verkoeijen, toch zegt hij te leren van de 3FM-dj. “Rámon kijkt op een andere manier, op een ander level, naar het leven en dat inspireert mij. Als radioman heb ik weleens momenten dat ik inkak, maar na een gesprek met Rámon word ik weer wakker. Zijn ideeën, zijn twisted mind; ik leer echt van hem”, zegt Rob in De Limburger.

Rob leerde Rámon kennen bij Yorin FM, inmiddels zo’n 15 jaar geleden. Later werkten de twee ook samen bij 3FM. Rob: “Wij hebben een soort beroepsgroep waar eenduidige types op afkomen. Rámon is dat allesbehalve. Ik ken Rámon uit mijn tijd bij Yorin FM en 3FM en vind hem een verademing. Achter die nonchalance en dat clowneske zit een kritische en ambitieuze vakman. Daar mag hij best wel wat meer credits voor krijgen.”

Stenders noemt het ‘een goede keuze’ dat Rámon bij 3FM is gebleven en niet, zoals veel oud-collega’s, naar een andere zender is vertrokken. “De publieke omroep past hem en samen met Mark heeft hij iets origineels in handen. Dat laat hij niet meer los”, aldus Rob.

Foto: Ben Houdijk