Home Landelijke radio Radiozenders weer uitgebreid bij Nijmeegse Vierdaagse

Radiozenders weer uitgebreid bij Nijmeegse Vierdaagse

Er wordt dit jaar wederom uitgebreid verslag gedaan van de Vierdaagse in Nijmegen. Gisterenmiddag is 4daagseradio voor de twintigste keer van start gegaan. Verschillende lokale omroepen bundelen daarin hun krachten en maken 156 uur aan uitzendingen. Tien lokale omroepen doen dit jaar mee aan het samenwerkingsverband. Naast Radio Lingewaard, Radio Meander (Cuijk/Grave), RTV6 (Druten), Stadsradio Nijmegen, Unique FM (Heumen), Webfm (Beuningen) MOS-radio (Mook & Middelaar) en WO FM (Wijchen) zijn dit jaar ook Omroep Gennep en Favoriet FM uit Zevenaar aangehaakt.

Dit weekend wordt er verslag gedaan van de Vierdaagsefeesten en de vlaggenparade (de openingsceremonie van de Vierdaagse). Aanstaande dinsdag gaat de vierdaagse echt van start.

Verder is Giel Beelen vanaf dinsdag vanuit Nijmegen te horen. Hij presenteert zijn ochtendshow ‘Giel’ op 3FM steeds op de eerste zogenaamde ‘blarenpost’ langs de route. Dinsdag 15 juli is hij te horen vanuit Bemmel, woensdag staat hij in Wijchen, donderdag in Molenhoek en vrijdag 18 juli strijkt hij neer in Overasselt. Roel van Velzen, Leaf, Hansen Thomas, One Two Trio en Speelman & Speelman brengen muziek voor de luisteraars en de wandelaars.

Op woensdag 16 juli is Radio Veronica volop aanwezig bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Op het hoofdpodium aan de Waalkade verzorgt het radiostation voor de derde keer de hele dag het programma met dj’s en optredens. ’s Avonds zijn er optredens van Leaf en VanVelzen.

Ook Rabradio (3FM) besteedt op eigen wijze aandacht aan de Vierdaagse. Wandelaars die het mentaal zwaar hebben, kunnen bij Rabradio een ‘Uit-je-dip’ plaat aanvragen. Vooraf kunnen luisteraars namen doorgeven van wandelaars die ze een hart onder de riem willen steken.