Home Landelijke radio GrootNieuwsRadio kan blijven uitzenden

GrootNieuwsRadio kan blijven uitzenden

De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio blijft ook na 1 augustus uitzenden. De zender, die te beluisteren is via de middengolffrequentie 1008 AM en via internet, dreigde per 1 augustus uit de lucht te gaan vanwege financiële problemen.
Nadat de omroep in juni twee weken lang extra aandacht aan de financiële problemen had gegeven, is genoeg geld binnengekomen om de voortgang van de zender te garanderen.

Volgens presentator en programmadirecteur Evert ten Ham is het aantal luisteraars dat donateur is geworden "overweldigend”. "In de twee weken dat we actie voerden hebben we 1500 donateurs gekregen. Sinds die tijd krijgen we nog elke dag nieuwe donateurs. Soms wel dertig per dag."

"De adverteerders en donateurs zorgen ervoor dat we nu ruim 200.000 euro binnen hebben." Eerder gaf de zender aan minimaal 500.000 euro nodig te hebben om door te kunnen gaan. Hoe de zender aan de overige benodigde 300.000 euro komt, kan Ten Ham nog niet aangeven. "Op dit moment werken we hiervoor aan concrete plannen. Maar door de ingezette ontwikkeling hebben we er alle vertrouwen in dat het goedkomt. We zijn ervan overtuigd geraakt dat God GrootNieuwsRadio gebruikt om mensen te bereiken."