Home Landelijke radio Radiostations vieren Koninginnedag 2009

Radiostations vieren Koninginnedag 2009


De landelijke radiostations vieren morgen allemaal op hun eigen manier Koninginnedag. Sommige stations staan met een podium in Amsterdam, andere passen enkel de programmering aan.

Radio 538 viert Koninginnedag zoals ieder jaar op het Museumplein in Amsterdam. Van 12:00 tot 22:00 uur treden diverse artiesten op en is het feest live te horen op de radio. Om 22:00 uur is een compilatie te zien op RTL 5. Vorig jaar kwamen gedurende de hele dag volgens de officiële metingen bijna 300.000 feestgangers naar het Museumplein. Ook dit jaar verwacht Radio 538 weer veel bezoekers.

De optredens worden onder meer verzorgd door: 2 Unlimited, Guus Meeuwis, Alain Clark, Bertolf, Gerard Joling, Racoon, IOS, Kate Ryan, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Toppers, Kane, Ilse DeLange, Milow, Van Dik Hout, Lasgo, Dio, Valerius, 3js, Charly Lownoise & Mental Theo en DJ Jean.

Slam!FM viert tussen 12:00 en 21:00 uur feest op het Rembrandtplein op de hoofdstad. Optredens zijn er van onder andere DJ Jean, R.I.O., Eric van Kleef, The Partysquad, Afrojack, Sidney Samson, Ricky Rivaro, Fouradi, Mental Theo feat. Bazzheadz, Randy Katana, Lasgo, Dio, Menno de Boer en Chuckie.

Bij de publieke omroepen doet Radio 1 rechtstreeks verslag van Koninginnedag 2009. De publieke nieuwszender is in Apeldoorn, de stad die de Koninklijke familie voor deze feestdag ontvangt. Vanaf 09:30 uur presenteren Sven Kockelmann en Ghislaine Plag de Koninginnedag uitzending, bijgestaan door royalty-deskundige Jeroen Snel.

Op 3FM is de hele dag een aangepaste programmering te horen. Zo begint Michiel Veenstra 's ochtends met het ochtendprogramma tussen 06:00 en 10:00 uur. Daarna presenteert Roosmarijn Reijmer de 'Arbeidsvitaminen'. Tussen twaalf en twee is Bert van Lent te horen en daarna vervangt Bart Arens twee uur lang Paul Rabbering. Tussen 16:00 en 19:00 uur is 'The best of Coen & Sander' te horen. 's Avonds presenteert Domien Verschuuren 'Met Michiel Met Domien'.

Radio 5 Nostalgia viert op ouderwetse wijze Koninginnedag tusssen 06:00 en 19:00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid schuift Joop van Zijl aan bij de presentatoren van Radio 5 om verslag te doen van Koninginnedag 2009 en het eenmalig terugkerende defilé. Tussen 10:00 en 15:00 uur brengt een verslaggever in Apeldoorn live updates vanuit de stad waar de Koninklijke familie dit jaar te gast is. De uitzending wordt omlijst met historische fragmenten en er schuiven diverse gasten aan in de studio.