Home Landelijke radio Radiostations pakken uit tijdens EK voetbal

Radiostations pakken uit tijdens EK voetbal

Verschillende radiostations haken in op het EK Voetbal dat vandaag van start gaat. De NOS doet op Radio 1 live verslag van de Europees Kampioenschappen en maakt lokaal bij de stadions radio met EKfm. Zolang Oranje in de race is, zendt Radio M Utrecht elke dag het EK-programma ‘Jetzt geht’s Los!’ uit. Dit programma is dagelijks te horen tussen 18:00 en 19:00 uur op de regionale zender. De omroep heeft twee verslaggevers tussen de Oranjefans op de Oranjecamping in Interlaken. René van den Berg presenteert samen met Koert Westerman het programma ‘Jetzt geht’s Los!’ Daarin is volop aandacht is voor de prestaties van Oranje.

BNR Nieuwsradio gaat tijdens EK live vanuit Zwitserland uitzenden. Met een speciaal hiervoor ingerichte EK-camper toert de BNR-karavaan door het land waar Nederland zijn poulewedstrijden zal spelen. Iedere dag tussen 18:00 en 19:00 uur brengt de commerciële nieuwzender het programma ‘Van Liempt loopt zich warm’. Presentator Paul van Liempt ontvangt op steeds weer een andere speciale locatie gasten uit het (Zwitserse) bedrijfsleven, de media en uiteraard de sport. Als het Nederland de poulefase overleeft zal BNR met de camper het Nederlands elftal achtervolgen in Oostenrijk.

Maandagmorgen sluiten voetbalkenner René van der Gijp en sidekick Jan Paparazzi vijf luisteraars in het Radio Veronica-huis op. De vijf heren gaan daar de uitdaging aan om zo lang mogelijk EK-wedstrijden te kijken zonder in slaap te vallen. De kandidaten die in slaap vallen moeten het huis verlaten. De luisteraar die het langst wakker kan blijven en de EK-wedstrijden op HD-tv kwaliteit kan blijven volgen is de winnaar. Hij wint arrangement voor twee personen naar de finale van het EK. Het opsluiten van de kandidaten wordt live uitgezonden in het ochtendprogramma ‘Kicken Wordt Wakker’.
Ook Radio 3FM volgt het EK voetbal op de voet. Vanaf 8 juni komen ‘Stenders Eetvermaak’ en ‘De Coen en Sander Show’ rechtstreeks vanuit Bern in Zwitserland. In de programma’s aandacht voor het voetbal en de supporters ter plaatse. Ook het programma Giel! zal oranje gekleurd zijn. 3FM NOS Headlines komt dagelijks met 3 speciale EK edities.