Home Landelijke radio NOS doet live verslag van EK op Radio 1

NOS doet live verslag van EK op Radio 1

NOS Langs de Lijn doet op Radio 1 live verslag van de duels van het Nederlands elftal tijdens het Europees Kampioenschap 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Ook de andere poulewedstrijden die om 20:45 uur starten, worden rechtstreeks uitgezonden. Het radioprogramma verslaat natuurlijk ook live de kwartfinales, de halve finales en de finale van het EK.

Op maandag 9 en vrijdag 13 juni, speeldagen van het Nederlands elftal, komt NOS Langs de Lijn al vanaf 18:00 uur live vanuit de studio in Hilversum en wordt er rechtstreeks geschakeld met Bern voor reportages en sfeerverslagen. Op 17 juni begint NOS Langs de Lijn om 19:00 uur omdat beide poulewedstrijden dan tegelijkertijd beginnen, namelijk om 20:45 uur en er om 18:00 uur niet gespeeld wordt. Jack van Gelder en Bas Ticheler verzorgen tijdens de wedstrijden het commentaar vanuit het Wankdorfstadion.

Tijdens het EK is NOS Langs de Lijn dagelijks van 20:00 tot 23:00 uur te beluisteren op Radio 1. In deze extra lange uitzending wordt vanuit Hilversum het EK op de voet gevolgd. Ook worden de duels voor- en nabeschouwd en zijn er samenvattingen te beluisteren. De wedstrijden die om 18.00 uur gespeeld worden, komen tussen 18:00 en 20:00 uur aan bod door middel van live flitsen tijdens de reguliere programmering op Radio 1. Ook in de reguliere middaguitzendingen op zaterdag en zondag is er ruimschoots aandacht voor het EK.

Tijdens het EK verzorgt de redactie van NOS Langs de Lijn dagelijks om 17:33 uur een uitgebreid EK-journaal in het NOS Radio 1 Journaal. In het EK-journaal zijn er ondermeer analyses van de wedstrijden van de avond ervoor, interviews met ‘Oranje’ en quotes van spelers en / of trainers van andere landenploegen te beluisteren. Ook zijn er twee kortere varianten. Om 07:33 uur wordt er teruggeblikt op de wedstrijden van de avond ervoor en om 12.33 uur volgt het laatste nieuws over de training van het Nederlands Elftal.

Verschillende commentatoren en verslaggevers reizen deze zomer voor NOS Langs de Lijn af naar Oostenrijk en Zwitserland. Jack van Gelder en Bas Ticheler doen live verslag van de wedstrijden van Oranje. Ronald van der Geer verzorgt de interviews bij het Nederlands elftal. Andy Houtkamp, Ragnar Niemeijer en Ronald van der Geer doen verslag van de andere duels. Edwin Cornelissen. Ronald van der Geer en Bas Ticheler maken reportages rond het trainingskamp van Oranje en rondom de andere teams, met name Polen en Rusland waar Beenakker en Hiddink bondcoaches zijn.

De Wereldomroep zendt alle wedstrijden van het Nederlands Elftal rechtstreeks uit in het buitenland en neemt daarvoor het wedstrijdverslag van NOS Langs de Lijn over.